top of page

Підсумки методичної роботи викладачів циклової комісії комп’ютерної інженерії


Найдосвідченіший педагог ніколи не повинен спинятися на досягнутому, бо якщо нема руху вперед, то неминуче починається відставання.

В.О. Сухомлинський

Сучасна доба ставить нові вимоги до викладача. Суспільству потрібен викладач-професіонал з високою науково-теоретичною, методичною, психолого-педагогічною, теоретичною і практичною підготовкою, здатний до безперервного навчання, творчості і постійного самовдосконалення. Тому, в сучасних умовах реформаційних змін в освітньому просторі всіх рівнів важливого значення набуває підвищення ефективності методичної роботи викладачів, яка має ґрунтуватися на досягненнях психолого-педагогічної науки, перспективного педагогічного досвіду і яка спрямована на підвищення фахової майстерності та на розвиток творчого потенціалу кожного викладача.

Однією із форм методичної роботи викладачів у Млинівському державному технолого-економічному коледжі є розробка методичних матеріалів і участь у конкурсі “Педагогічні інновації”.

Конкурс “Педагогічні інновації” є одним із заходів реалізації Національної доктрини розвитку освіти, Державної національної програми “Освіта” (“Україна XXI століття”) та Національної стратегії розвитку освіти на 2012 – 2021 роки. Освоєння кращого педагогічного досвіду та досвіду інноваційної діяльності є однією з важливих стратегій розвитку освітнього процесу. Вчасне вивчення, узагальнення, поширення і впровадження оригінальних педагогічних ідей, творчих знахідок педагогічного досвіду у масову практику педагогів, педагогічних колективів, тобто дисемінація педагогічного досвіду – основна мета проведення конкурсу.

За наслідками 2016/2017 навчального року, викладачами комісії комп’ютерної інженерії МДТЕК було представлено на І відбірковий етап конкурсу “Педагогічні інновації” 5 робіт. Зокрема:

  1. “Сайт циклової комісії комп’ютерної інженерії” (автори Лозійчук П.М. та Губиш Р.А.).

  2. “Електронний посібник з англійської мови для студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»” (співавтор Лозійчук П.М.).

  3. “Електронний посібник з англійської мови для студентів спеціальності 073 «Менеджмент»” (співавтор Лозійчук П.М.).

  4. “Електронний посібник з з комп’ютерної електроніки для студентів спеціальності 5.05010201 "Обслуговування комп’ютерних систем та мереж" (автор Панчук Р.Я.).

  5. “Структуровані тести з біології” (співавтор Ювковецька Н.П.).

bottom of page